Info om ridlektioner

Tid och plats

 

Nu har höstterminen dragit igång igen och 19/9 kl 10:45 kommer TTHs första lektion äga rum. Denna lektion hålls på Swartlings ridskola, bara 10 min promenad från KTH Campus. Samling sker kl 10:15 på ridskolan (Storängsvägen 31, 115 42 Stockholm)

 

Kunskapskrav och viktgräns

 

För att få vara med på lektionen måste du kunna göra i ordning hästen på egen hand, samt hantera hästen i samtliga gångarter (skritt, trav och galopp). Swartlings Ridskola har en viktgräns på max 85 kg

 

Medlemskap

För att få rida måste du vara medlem i TTH. I dagsläget kostar det 100 kr/läsår att bli medlem och anmäl dig direkt här på hemsidan på tth.webnode.se/medlemskap/.

Pris och betalning

 

Lektionen är 60 min och kostar 300 kr. Ett bekräftelsemail med betalningsinformation kommer att skickas till dig när du har anmält dig till lektionen.

 

Antal personer per ridlektion

Det är max 10 personer som kan delta på en lektion. Om det saknas deltagare, det vill säga det är mindre än 5 personer som är intresserade att rida så kommer ridlektionen att ställas in.

Praktisk info

  • Kom ihåg att tvätta din ridutrustning innan lektionen om du har varit i ett annat stall.
  • Använd ridskor med klack.
  • Sporrar eller ridspö behövs oftast inte.
  • Ridhjälm och säkerhetsväst går att låna på ridskolan.
  • Det finns tyvärr ingen möjlighet att låsa in väskor/kläder så värdesaker bör tas med in i ridhuset.
  • Efter lektionen tar du av hästens utrustning, borstar den, och lämnar den sedan i boxen.
  • Det finns omklädningsrum med duschar på anläggningen.
 

Avbokning

Eventuell avbokning ska ske före kl. 12:00 måndag samma vecka som lektionen äger rum. Om avbokning sker senare kan återbetalning inte garanteras.

Anmälan och anmälningsvillkor

Här hittar du anmälningsvillkoren och anmälan till ridlektionen: Anmälan till ridlektioner

 

Info om fortsatt ridning på Swartlings:

Vi har ännu bara bokat in en ridlektion hos Swarlings ridskola (19/9), vi har ännu inte bestämt hur många ridlketioner som kommer hållas där under hösten. 

Första lektionen kostar 430kr (utan subv.), men vill du vara med på fler än en lektion behöver du lösa medlemskap i ridklubben (450kr/kalenderår), och därefter kommer lektionerna kosta 360kr (utan subv.). I och med löst medlemskap i klubben har du dessutom möjligheten att vara med på ridskolans andra aktiviteter. Bland annat finns en öppen grupp på torsdagar kl 11:00, från nivå 3 - kunna hantera skritt, trav och galopp.

Vi ses i stallarna!

 
 
Medlemskap
För att få rida måste du bli medlem i TTH. I dagsläget kostar det 100 kr/läsår att bli medlem och anmäl dig direkt här på hemsidan på tth.webnode.se/medlemskap/.
 
När?
Datum för höstens ridlektioner: Tisdag 26:e september, onsdag 11:e 0ch tisdag 31:a oktober, onsdag 22:a septmeber och tisdag 19:e december. 
Ridlektionerna äger rum på tisdagar och lektionstiden är kl.11.30-12.15, samling sker 40 minuter innan lektionens star. 
Anmälan sker via anmälningsformuläret som du hittar på tth.webnode.se/anmalan-till-ridlektioner/, anmälan för lektionerna kommer släppas eftersom och det går därför inte att anmäla sig till flera lektioner på en och samma gång. Om det är för få personer anmälda till en ridlektion kommer denna att avbokas en vecka före lektionstillfället skulle ha ägt rum. 
 
Var?
Ridlektionerna ges i samarbete med Enskede RidskolaAdress: Enskede Gårds väg 2-4, 120 47 Enskede Gård, Stockholm.
.
Ridnivå på ridlektionerna

För att få delta på lektionerna krävs det att du kan göra ording hästen själv samt kan rida hästen självständigt i alla gångarter. Ridlärare för gruppen är Irene von Rosen som är utbildad på Strömsholm och själv tävlar regelbundet i medelsvår dressyr.

Viktigt!
Man träffas alltid 40 minuter innan ridlektionen startar! Anledningen till att man träffas tidigare är för att ni ska bli tilldelade vilken häst ni kommer rida under lektionen och ni ska ha tid att förbereda hästarna för ridlektionen genom borstning och sätta på utrustning etc. Att kunna göra iordning hästen själv är ett krav för att få delta på ridlektionerna.   
 
Mötesplats
Mötesplatsen innan ridlektionerna är vid tunnelbanestationen Enskede Gård. Det är här man ses 40 minuter innan ridlektionen startar! Vägbeskrivning från tekninska högskolan: Åk tunnelbanans röda linje mot Furängen och byt till tunnebanans gröna linje mot Hagsätra vid T-centralen eller Gamla Stan. 
 
Hur?
Görs direkt här på hemsidan på tth.webnode.se/anmalan-till-ridlektioner/ För att börja rida med oss måste du vara TTH-medlem. Medlemskapet kostar 100kr/läsår. Bli medlem direkt här på hemsidan på tth.webnode.se/medlemskap/
 
Pris
Nytt pris: 200 kr/lektion!
Pris per ridlektion är 200 SEK. Priset för lektionerna är 200 kr tack vare att TTH subventionerat en del från det ursprungliga priset.
Detta tack vare vårt Friskvårdsbidrag som föreningen har tilldelats! Alla pengar går oavkortat till att genomföra aktiviteter för medlemmarna enligt regler för Friskvårdsbidrag för THS-föreningar. 
 
Betalning
Betalning görs till bankgiro 751-8368 och betalningen ska märkas med FörnamnEfternamn.
 
Avbokning

Ska ske före kl 12:00 minst en vecka innan ridlektionen ska äga rum. Blir du sjuk eller liknande och inte kan delta på en lektion du är anmäld till, medela oss! Om en ersättare hittas kan du få återbetalning men det garanteras inte. 

Praktisk information

- Kom ihåg att tvätta din ridutrusting innan lektionen om du har varit i ett annat stall.

- Bind upp hästen i ringen som finns i boxen 

- De flesta hästar har benskydd, de för ridning hittas i sadelkammaren och de för hagen hänger vid boxen.

- Häng upp täcken på avsedd plats, varje häst har ett nummer på boxen, täcket och kroken

- Använd ridskor med klack

Sporrar eller ridspö behövs oftast inte

- Ridhjälm går att låna på ridskolan

- Efter ridlektionen brukar vi hjälpas åt att släppa ut hästarna i hagen. 

Omklädningsrum och toalett
Det finns toalett och dusch samt omklädningsrum på ridskolan! Skåp med låsmöjlighet finns i omklädningsrummet om man tar med eget lås. 
 
Anmälningsvillkor (glöm ej läsa villkoren!)
Vilkoren hittar ni här på hemsida på Anmälan till ridlektioner
 
Intresserad av att rida mer?

Ridlektioner ges var tredje tisdag kl 11.30, håll utkik på Facebook, Instagram eller här på Hemsidan för att få informaton när man kan anmäla sig till nästa tillfälle. 

Vi ses i stallarna!

 

 

Contact

TTH - Teknologer Till Häst / Equestrian Student Association
The Royal Institute of Technology
Drottning Kristinas väg 15
100 44 Stockholm

Facebook: TTH - Teknologer till häst 
Instagram: @tthast

instagram @tthast

Aktuellt/News:

Ridlektion/Riding lesson19/9
Nu är det snart dags för terminens första ridlektion!
Mer info hittar du här: Ridlektioner
It's soon time for the first riding lesson of this semester!
More info can be found here: Riding lessons
 
Årsmöte 26/9
Mer info om mötet och posterna finns här: Årsmöte
 

© 2015 All rights reserved.

Make a website for freeWebnode